Parkit förklarar

Här på Parkit har vi samlat och förklarat vanliga termer och begrepp som kan dyka upp i samband med en parkering – allt för att du ska ha ännu bättre koll på vad som gäller och hur det fungerar!

Parkit förklarar Caverion

Caverion är ett ledande företag inom smart och hållbar teknik med fokus på moderna parkeringslösningar.

Parkit förklarar ePARK

ePARK är en ledande aktör inom digitala parkeringslösningar.

Parkit förklarar DS Bevakning

DS Bevakning har varit auktoriserat som ett bevakningsföretag i 12 år och erbjuder en bredd av tjänster inom områdena bevakning och säkerhet.

Parkit förklarar: Presäkra

Presäkra är ett auktoriserat bevakningsföretag som arbetar i hela Sverige med bas i Malmö.

Parkit förklarar: Securitas parkeringstjänster

Securitas Sverige AB är en av de främsta aktörerna inom säkerhetslösningar och har varit en nyckelfaktor i branschens framsteg sedan etableringen år 1934.

Parkit förklarar: SWARCO

SWARCO är en global leverantör av bland annat parkeringslösningar med huvudkontor i Österrike.

Parkit förklarar: ChargeFinder

ChargeFinder är en webbaserad tjänst samt app som visar förare av elbilar och laddningsbara fordon information om var man kan hitta laddstolpar via kartor. 

Parkit förklarar: Parkasol

Parkasol är en carport med laddstation och solpaneler på taket, med 100% ren energi direkt från solen.

Parkit förklarar: Parkering Malmö

Parkering Malmös huvuduppdrag är att bygga och förvalta parkeringsmöjligheter på tomtmark i Malmö.

Parkit förklarar: Vikten av tydlig linjemålning vid parkeringar

Tydliga linjer och linjemålning kring parkeringsplatser är av avgörande betydelse för besökare och andra som rör sig i och kring  ett parkeringsområde.

Parkit förklarar: Betala P

Betala P är Stockholm Stads betaltjänst för parkering där du betalar för parkering på gatumark och på de flesta av Stockholms parkeringsgarage, parkeringshus och ytparkeringar.

Parkit förklarar: Parakey

Parakey är Nordens största leverantör av mobil access för företag med över 400.000 unika användare.

Parkit förklarar: P-tjänst i Sverige AB

P-tjänst i Sverige är ett etablerat företag med över 30 års erfarenhet och har sina rötter i Göteborg.

Parkit förklarar: Mer

Mer Sweden är en laddoperatör för elbilar och är en del av laddkoncernen Mer som ägs av Starkraft, med verksamheter i Sverige, Norge, Tyskland och Storbritannien. 

Parkit förklarar: Pay N Charge Nordic

Pay N Charge Nordic har en vision om att bygga en smartare laddinfrastruktur tillsammans med sina kunder.

Parkit förklarar: OurGreenCar

OurGreenCar gör det möjligt för fastigheter att erbjuda sina boende ett miljövänligt och fossilfritt transportmedel som ersättning för, eller som komplement, till ett traditionellt bilägande.

Parkit förklarar: Aneo Mobility

Aneo Mobility är Norges största leverantör av elbilsladdning till bostadsrättsföreningar, och bedriver verksamhet i hela Norden. Läs mer i Parkit förklarar!

Parkit förklarar: Mobill

Mobill grundades 2005 som en tjänst för mobilparkering med mobila betalningar. Välkommen att läsa mer i Parkit förklarar!

Parkit förklarar: Drifter 

Drifter består av ett team med olika bakgrunder inom elbilsladdning, affärsutveckling, IT, säkerhet och energilösningar. Fokus i verksamheten läggs bland annat på forskning om hur de kan stödja energiförbrukningen i vårt samhälle. 

Parkit förklarar: Parkeringsplatser för rörelsehindrade

Parkeringsplatser som är anpassade för alla typer av förare är en viktig del av parkeringsplaneringen, där parkeringsområdet ska utformas så att även rörelsehindrade personer kan utnyttja det. Här kan du läsa mer.

Parkit förklarar vikten av bra parkeringsskyltning

Tydliga skyltar ger en klar och entydig kommunikation till förare och besökare om bland annat tidsbegränsningar, betalningsmetoder och andra parkeringsregler. Här kan du läsa mer!

Parkit förklarar långtidsparkering (charterparkering)

En långtidsparkering, även kallad charterparkering, är en typ av parkeringsanläggning som är utformad för att tillgodose behoven hos bilister som behöver parkera sina fordon under längre tidsperioder, till exempel i samband med resor. 

Parkit förklarar Dukaten

Dukatens uppdrag är att se till att det finns bra parkeringar i Linköping nära de platser som besökare och boende vill besöka, och att det ska vara lätt att hitta information om lediga platser.

Parkit förklarar Länsparkering

Länsparkering anser att hållbara och långsiktiga lösningar i samarbete med uppdragsgivaren är lösningen, och vill fokusera på en enkel, engagerad och effektiv parkeringslösning.

Parkit förklarar Parkster

Parkster startade 2010 med mottot “om det kan vara enkelt så bör det vara enkelt”. Med en storsatsning på en smidig och automatbefriad parkering är Parkster numera etablerad i hela Sverige samt i Tyskland och Österrike.

Parkit förklarar ChargeNode

ChargeNode är ett svenskt företag som specialiserar sig på att tillhandahålla laddningslösningar för elfordon. De fokuserar på att bygga och driva laddningsinfrastruktur för både privata och offentliga platser, och finns i dagsläget i hela Sverige samt i Norge.

Parkit förklarar Mobility46

Genom att bland annat erbjuda integrerad elbilsladdning, bilpooler och digitala lösningar ser Mobility46 till att effektivt utnyttja parkeringsytor och samtidigt främja hållbara mobilitetslösningar.

Parkit förklarar Sverige Parkering

Sverige Parkering är ett svenskt parkeringsbolag som samarbetar med både svenska och internationella uppdragsgivare.

Parkit förklarar Flowbird 

Flowbird är en parkeringsapp som erbjuder smarta stads- och parkeringslösningar med innovativa funktioner.

Parkit förklarar Parkcheck 

Parkcheck har sitt säte i Stockholm och är specialiserade på övervakning, uppföljning och indrivning av kontrollavgifter för olovlig parkering. 

Parkit förklarar Smart Parkering

Smart P är ett svenskt företag som erbjuder smarta parkeringslösningar till fastighetsägare och andra företag.

Parkit förklarar Parkona

Parkona är specialister på drift, förvaltning och utveckling av parkeringsgarage och andra parkeringsanläggningar. Deras specialitet är drift av garage och parkering med fasta platser och månadshyror.

Parkit förklarar Västia Parkering 

Västia Parkering är ett parkeringsbolag som grundades år 2000 och är verksamt i hela Sverige. I dagsläget har Västia Parkering flertalet kunder inom både den privata och den offentliga sektorn.

Parkit förklarar Corepark 

Corepark AB är ett svenskägt parkeringsbolag som grundades 2018. I dagsläget har Corepark flera parkeringsanläggningar runtom i Stockholm.

Parkit förklarar Avarn Security

Avarn Security är ett säkerhetsbolag som opererar i Norge, Sverige, Finland och Danmark. Avarn security grundades av svenska staten år 1964 och gick då under namnet ABAB.

Parkit förklarar Parkando

Parkando startade 2011 och är ett parkeringsbolag som bistår Stena Fastigheter med parkering i deras områden. Parkando ägs av mjukvarubolaget Hydda Group som erbjuder innovativa och teknologiska lösningar för fastighetsbranschen.

Parkit förklarar Svea P-service

Svea P-service är ett fullserviceföretag inom parkeringsövervakning med det övergripande fokuset att skapa välfungerande parkeringar och ökad lönsamhet för sina uppdragsgivare. Verksamheten grundades 2018 och är verksamt i Stockholm och Södertälje.

Parkit förklarar APCOA Parking

APCOA Parking, tidigare Europark, är ett parkeringsbolag med verksamheter i 12 europeiska länder. I Sverige har APCOA Parking över 300 anställda och ca 1400 parkerings- och övervakningsuppdrag.

Parkit förklarar Aimo Park

Aimo Park är ett parkeringsbolag som tidigare hette Q-park. Aimo Park ägs av det japanska företaget Sumitomo Corporation som 2019 köpte upp Q-park i Sverige, Norge och Finland.