Parkit förklarar

Här på Parkit har vi samlat och förklarat vanliga termer och begrepp som kan dyka upp i samband med en parkering – allt för att du ska ha ännu bättre koll på vad som gäller och hur det fungerar!

Parkit förklarar Parkona

Parkona är specialister på drift, förvaltning och utveckling av parkeringsgarage och andra parkeringsanläggningar. Deras specialitet är drift av garage och parkering med fasta platser och månadshyror.

Parkit förklarar Västia Parkering 

Västia Parkering är ett parkeringsbolag som grundades år 2000 och är verksamt i hela Sverige. I dagsläget har Västia Parkering flertalet kunder inom både den privata och den offentliga sektorn.

Parkit förklarar Corepark 

Corepark AB är ett svenskägt parkeringsbolag som grundades 2018. I dagsläget har Corepark flera parkeringsanläggningar runtom i Stockholm.

Parkit förklarar Avarn Security

Avarn Security är ett säkerhetsbolag som opererar i Norge, Sverige, Finland och Danmark. Avarn security grundades av svenska staten år 1964 och gick då under namnet ABAB.

Parkit förklarar Parkando

Parkando startade 2011 och är ett parkeringsbolag som bistår Stena Fastigheter med parkering i deras områden. Parkando ägs av mjukvarubolaget Hydda Group som erbjuder innovativa och teknologiska lösningar för fastighetsbranschen.

Parkit förklarar Svea P-service

Svea P-service är ett fullserviceföretag inom parkeringsövervakning med det övergripande fokuset att skapa välfungerande parkeringar och ökad lönsamhet för sina uppdragsgivare. Verksamheten grundades 2018 och är verksamt i Stockholm och Södertälje.

Parkit förklarar APCOA Parking

APCOA Parking, tidigare Europark, är ett parkeringsbolag med verksamheter i 12 europeiska länder. I Sverige har APCOA Parking över 300 anställda och ca 1400 parkerings- och övervakningsuppdrag.

Parkit förklarar Aimo Park

Aimo Park är ett parkeringsbolag som tidigare hette Q-park. Aimo Park ägs av det japanska företaget Sumitomo Corporation som 2019 köpte upp Q-park i Sverige, Norge och Finland.

Parkit förklarar Parkman

Parkman är ett parkeringsbolag som startade 2010. Sedan 2015 ägs det av Basinvest AB, Areim AB, Per Edlund, Bo Lengholt och Tibia konsult. Parkman har i dagsläget uppdrag i hela Sverige, där bland annat flera köpcentrumanläggningar ingår.