Parkit förklarar: Mobill

Mobill grundades 2005 som en tjänst för mobilparkering med mobila betalningar. Sedan starten har bland annat biljettering för kollektivtrafik, varuautomater och point-of-sale-försäljning lagts till i tjänsteutbudet.

Vad är Mobill?

Mobill riktar sig till både privatpersoner och företagare med målet att underlätta för både parkeringsoperatörer och parkörer.

Betala parkering med app

Med Mobills egen parkeringsapp Mobill Parking kan användare starta och stoppa parkering, sätta automatisk stopptid, ändra stopptid och få påminnelser om sin parkering. Användare betalar antingen via faktura eller med kort.

Betala elbilsladdning med app

I appen kan användare även starta och stoppa elbilsladdning. Användare betalar antingen via faktura eller med kort.

Parkera med sms

För den som inte vill ladda ner Mobills parkeringsapp erbjuds även betalning av parkering via SMS. Även här kan man starta, stoppa och förlänga sin parkeringstid.

Parkera via webben

På mobill.se kan användare köpa all sorts parkering och även hantera sina inställningar. Mobill.se fungerar på datorer, tablets och telefoner.

Digital p-skiva

Med Mobill kan användare starta en P-skiva direkt i appen. Lösningen levereras komplett med ett webbaserat valideringssystem som parkeringsvakter enkelt kan använda med valfri mobil enhet. Mobill har även tagit fram en informativ dekal som innehåller en QR-kod för snabb nedladdning av appen. 

Tillståndsparkering

Förutom vanlig korttidsparkering stöder Mobills plattform betalning av boendeparkering (tillstånd och parkeringsavgift) samt långtidsparkering (som månadsbiljetter). 

Dessa tjänster har följande fördelar:

  • Enkel övervakning med snabb scanning av registreringsskyltar
  • Snabb handläggningstid för bilister
  • Enkel administration för att ändra eller ta bort tillstånd och andra uppgifter

Mobill BAS för företag

Mobill BAS är en parkeringstjänst för företag och organisationer som vill minska sin administration. Företagsanvändare kan vid varje tillfälle välja att betala själv eller genom företaget. Mobill BAS samlar företagets mobila parkeringsköp på en samlingsfaktura varje månad. 

Fördelar med denna tjänst är bland annat att de anställda slipper utlägg, köer vid parkeringsautomaten och tidskrävande kvittohantering.

Ta första steget

Funderar du på om Parkit är rätt partner för er? Kryssa i vilka tjänster du är intresserad av i formuläret nedan så hör vi av oss!

Parkit förklarar CTA
Tillbaka