Parkit förklarar långtidsparkering (charterparkering)

En långtidsparkering, även kallad charterparkering, är en typ av parkeringsanläggning som är utformad för att tillgodose behoven hos bilister som behöver parkera sina fordon under längre tidsperioder, till exempel i samband med resor. 

Vad är en långtidsparkering?

Långtidsparkeringar är parkeringsområden vanligtvis belägna i närheten av flygplatser, hamnar, tågstationer och andra transitpunkter. Genom att erbjuda prisvärda parkeringsalternativ, säkerhet och bekvämlighet hjälper långtidsparkeringar resenärer att fokusera på det viktigaste – sin resa – med vetskapen om att deras fordon är i trygga händer tills de återvänder.

Kostnadseffektivt

En av de främsta fördelarna med långtidsparkeringar är deras kostnadseffektivitet jämfört med parkering på platsen. Flygplatser och andra transitpunkter har ofta höga parkeringsavgifter, särskilt för längre tidsperioder. Långtidsparkeringar ger resenärer en ekonomiskt fördelaktig möjlighet att parkera sina fordon under längre perioder till mer överkomliga priser. 

Säkerhet

Många långtidsparkeringar har övervakade områden och säkerhetsåtgärder som bidrar till att skydda de parkerade fordonen från skador, stöld eller vandalisering. Detta ger resenärerna en känsla av trygghet, och de kan i och med det vara säkra på att deras fordon är i säkert förvar medan de är borta.

Bekvämlighet

Att leta efter en ledig parkeringsplats nära en flygplats eller annan transitpunkt kan vara stressande och tidskrävande, särskilt när man har bråttom med att hinna med till exempel ett flyg eller tåg. Långtidsparkeringar löser detta genom att erbjuda förbokade platser, vilket minskar stressen och osäkerheten kring parkeringsfrågan. De allra flesta långtidsparkeringar erbjuder dessutom transfer till och från flygplatsen/tågstationen.

Extra tjänster

Utöver parkering kan många långtidsparkeringar även erbjuda extra tjänster som bilrengöring, underhåll och ibland till och med reparationer. Detta är särskilt praktiskt eftersom det innebär att ägarna kan återvända till en ren och välskött bil efter sin resa. 

Från norr till söder

Det finns långtidsparkeringar utspridda över hela Sverige, från norr till söder. Ofta ägs och drivs de av bland annat flygplatserna själva men det finns lika många privatägda alternativ. Läs och jämför gärna recensioner och omdömen innan du bokar för att säkerställa att du får det du är ute efter.

Ta första steget

Funderar du på om Parkit är rätt partner för er? Kryssa i vilka tjänster du är intresserad av i formuläret nedan så hör vi av oss!

Parkit förklarar CTA
Tillbaka