Parkit förklarar: Drifter 

Drifter är ett svenskt teknikföretag, byggt med en passion för att ta med praktiska lösningar för ekosystemet för parkering och elbilsladdning. Genom att använda algoritmer för djupinlärning och artificiell intelligens är Drifter en facilitator för en Smart City, vilket syftar till en interaktiv och lyhörd miljö för samhället och att leverera tillförlitliga lösningar för administratörerna.

Vad är Drifter World?

Drifter består av ett team med olika bakgrunder inom elbilsladdning, affärsutveckling, IT, säkerhet och energilösningar. Fokus i verksamheten läggs bland annat på forskning om hur de kan stödja energiförbrukningen i vårt samhälle. 

Fokus: Vara en del av lösningen för att skydda planeten

Drifter vill stötta moderna lösningar genom bland annat:

  • Ge korrekt data om miljön och CO2-analys ger vi verktygen för att arbeta för ett hållbart samhälle
  • Uppmuntra till utbildning, mål, data och belöningar som får användaren och samhället en chans att leva mer hållbart
  • Satsa på att förändra verksamhetens tankar kring elbilar med hållbar energi
  • Analysera utsläpp med målet att minska CO2-utsläppen i de flesta miljöer

Dynamic Spot Pricing (DSP)

Genom att utnyttja Drifters dynamiska spotprissättning kan användarna dra fördel av de fluktuerande elpriserna och uppmuntra elbilsägare att ladda sina fordon under lågtrafik. Detta bidrar inte bara till att balansera energinätet utan ger också kostnadsbesparingsmöjligheter för elbilsägare.

Plug and Charge

Drifter erbjuder en sömlös och bekväm laddningsupplevelse för boende, hyresgäster och gäster. Med ett smart sensorsystem säkerställs en säker och enkel process, vilket eliminerar behovet av kreditkort, RFID-taggar eller mobilappar. Användarna behöver bara koppla in sina elfordon för att starta laddningssessionen, och föraren identifieras sedan automatiskt. 

Real-time Environmental Data

Drifter tillhandahåller realtidsinsamling och statistisk analys av miljödata. Denna funktion gör att man kan sätta miljöprestandamål och generera omfattande miljöövervakningsrapporter för egendomen. Med Drifters miljödataspårning i realtid kan man även proaktivt hantera och optimera miljöförhållandena i egendomen.

Digitala parkeringstillstånd för boende, och VIP-access till gäster

Digitala parkeringstillstånd kan tillhandahållas för boende, vilket ger en bekväm upplevelse. Dessutom finns VIP-koder tillgängliga för gäster, vilket säkerställer sömlös tillgång till anvisade parkeringsområden. 

Flexibiliteten hos Drifter sträcker sig till prissättningsalternativ för dina parkeringsplatser och laddstationer. Med Drifter Portal kan man även få full kontroll, vilket möjliggör enkel administration och övervakning av parkeringsaktiviteter.

Ta första steget

Funderar du på om Parkit är rätt partner för er? Kryssa i vilka tjänster du är intresserad av i formuläret nedan så hör vi av oss!

Parkit förklarar CTA
Tillbaka