Parkit förklarar: Securitas parkeringstjänster

Securitas Sverige AB är en av de främsta aktörerna inom säkerhetslösningar och har varit en nyckelfaktor i branschens framsteg sedan etableringen år 1934. Fokus ligger på att erbjuda kunder avancerad säkerhetsteknik och personlig bevakning.

Vad är Securitas?

Securitas är ett svenskt företag inom säkerhetsbranschen och den svenska verksamheten ingår i Securitaskoncernen, som är verksam i 44 länder globalt och har en arbetsstyrka på totalt 341.000 medarbetare globalt. 

På parkeringsfronten arbetar Securitas med att främja trafiksäkerheten, bidra till att parkeringsreglerna efterföljs och öka lönsamheten för parkeringsytor på både tomtmark och kommunal mark.

Tjänst: Helhetsleverantör inom parkering

Securitas erbjuder allt från parkeringsövervakning och mobila betalningstjänster till laddstolpar, skyltning, betalstationer och parkeringsövervakning.

Tjänst: Parkeringsövervakning

Securitas parkeringsvakter ser till att fordon har parkerat rätt och att alla avgifter är erlagda, samt att erforderliga tillstånd finns. Här ingår även att kontrollera att områdets vägar och gångbanor är hela samt att skyltar är korrekta.

Parkeringsövervakningen sker både på tomtmark och kommunal mark.

Tjänst: Mobila betalningstjänster

Securitas erbjuder snabba och smidiga processer med enkla betalningsmöjligheter, support dygnet runt, en flexibel lösning med påminnelser och enkel justering av betalningen.

Fördelar med mobila betalningslösningar:

  • Funktionen med sms- och appbetalning är lika smidig för dem som äger parkeringsytan som för deras parkörer
  • Användaren kan justera sin parkeringsbetalning och bli påmind om när parkeringstiden går ut
  • Snabb uppstartsprocess, låga startkostnader och hög driftsäkerhet
  • Securitas administrerar back office-programmet 
  • Betalningslösning med parkeringsautomat utöver den mobila

Tjänst: Betalstationer och tekniska lösningar

En rad olika betalstationer och smarta tekniska lösningar erbjuds via underleverantörer.

Dessa lösningar är:

  • Betalautomater: Som komplement till den mobila betallösningen
  • Bomsystem: Ger rättvisa avgifter och tillgång till kundtjänst 24/7
  • ANPR-kameror med debitering: Scannar reg.nummer vid in- och utpassering
  • Receptionstjänst: Parkeringsägaren kan administrera och skapa biljetter åt bilisten, besökaren eller entreprenören

Alla tjänster skräddarsys utifrån önskemål och behov.

Tjänst: Digitala parkeringstillstånd

Med digitala parkeringstillstånd kan parkeringstillstånd administreras i ett och samma system. Hela processen med köplatser, tillsättning, avtalssignering och löpande avisering/betalning är digitaliserad.

Tjänst: Skyltning och trafikstyrning

Securitas erbjuder en omfattande skyltning och trafikstyrningstjänst som inkluderar vägmärken, parkerings-, informations- och fasadskyltar. Dessutom tillhandahåller de LED-displayer för dynamisk information, fordonsbegränsningshinder för att säkerställa säkerheten och platsdetekteringssystem för att optimera parkeringsanvändningen. Genom avancerade tekniska lösningar möjliggör Securitas även räkning av in- och utpassering för att övervaka trafikflödet och förbättra säkerheten på olika platser.

Tjänst: Laddstolpar

Med en laddstolpe från Securitas får kunden en helhetslösning som inkluderar support och service tillgänglig dygnet runt, fjärrstyrning för omstart av laddstolpen vid mjukvarufel samt möjlighet till att konfigurera laddningsanläggning för både korttids- och långtidsladdning för att möta specifika behov och krav.

Tjänst: Fordonsflytt

Securitas erbjuder ett effektivt och rättssäkert system för hantering av fordonsflytt. Här ingår även även support dygnet runt, året om.

Ta första steget

Funderar du på om Parkit är rätt partner för er? Kryssa i vilka tjänster du är intresserad av i formuläret nedan så hör vi av oss!

Parkit förklarar CTA
Tillbaka