Parkit förklarar: SWARCO

SWARCO är en global leverantör av bland annat parkeringslösningar med huvudkontor i Österrike. SWARCO har ett internationellt nätverk av produktionsanläggningar, kontor och partners över hela världen, som tillsammans erbjuder en av de mest kompletta lösningsportföljerna för vägmarkering, skyltar, trafikledning, parkering, motorvägs- och tunnelstyrning och kollektivtrafik.

Vad är SWARCO?

Genom att omfamna digitaliseringen av teknologi, organisation och betalningssystem strävar SWARCO efter att skapa bekvämlighet för stadens myndigheter, parkeringsoperatörer och deras kunder. SWARCO’s moderna parkeringslösningar är designade för att stödja varje steg av användarens resa – från hemmet till destinationen, och tillbaka.

Tjänst: Parkeringsstyrning

SWARCO erbjuder lösningar för att underlätta parkeringshantering och förbättra användarupplevelsen för både användare och anläggningsägare. 

För besökare: 
Innan avresa kan användare enkelt förboka, förbetala eller få information om tillgängliga parkeringsplatser på sin destination, vilket minskar stressen kring parkeringssökandet. 

För anläggningsägare: 
Skräddarsydda lösningar, inklusive alternativ som bommar eller fri flödesparkering, samt flexibel prissättning och integrationsmöjligheter för att möta specifika behov och förbättra kundupplevelsen. 

Dessutom erbjuder SWARCO högkvalitativ data för att hjälpa till med planeringen av parkeringsbehov för stora infrastrukturprojekt som köpcentrum och flygplatser.

Tjänst: Bomkontrollerade parkeringssystem

Bomlösningen är en traditionell parkeringsmetod där besökare tar biljett vid infarten och betalar när de lämnar.

För förare:
Tjänsten är lättillgänglig för användare när som helst och är utformad med användarvänlighet i åtanke. Den uppfyller globala marknadsstandarder för användarupplevelse samt säkerhet gällande kort- och datasäkerhet. Bommar används för att skapa en känsla av säkerhet och ger även möjlighet till kommunikation mellan användare och tjänsteleverantörer.

För parkeringsanläggningsägare/operatörer:
Bommar ger ordnad övergång till parkering, säkrar intäkter i förväg och erbjuder kostnadseffektiva, skyddade tjänster. Datasäkerheten möjliggör offline-tjänster. Kunden engageras för en konsekvent bra användarupplevelse.

Tjänst: Bomfria parkeringssystem

Bomfri parkering, även känd som Free Flow, liknar vägtullar i funktion. Istället för bommar använder det övervakning eller dynamiska prisstrukturer för att reglera parkering och betalningar. Fordonets registreringsskylt används för identifiering, vilket inte kräver någon förregistrering.

För förare:
Tjänsten är lättillgänglig och kräver ingen förhandsplanering av parkeringstid eller registrering. Användare behöver inte installera en app utan kan bara använda tjänsten genom tillgång till internet. Dessutom finns inga köer under rusningstid, vilket ger en smidigare och mer bekväm parkeringsupplevelse.

För anläggningsägare/operatörer:
Systemet erbjuder anpassning av grafisk profil, kostnadseffektiv implementering och flexibel hantering av parkeringsanläggningen. Det är oberoende av specifik betalhårdvara och kan integreras med befintlig teknik som SMS-parkering. Alla funktioner är tillgängliga via surfplatta, mobil eller dator för enkel användning och hantering.

Tjänst: Parking Guidance

Parking Guidance erbjuder snabbt och bekvämt sätt att hitta parkeringsplatser i staden, vilket minskar stress och sparar tid för användarna. Genom att tillhandahålla data och tydlig skyltning till lediga parkeringsplatser hjälper systemet till att minska trafikvolym, utsläpp och buller i staden. 

Informationen om parkeringsmöjligheter och tillgängliga platser kommuniceras på olika sätt, från fysiska skyltar till webb- och appbaserade tjänster samt navigationssystem i fordon. Systemet kan anpassas med stadens grafiska profil och skyltar används för att vägleda förare till lediga platser, vilket bidrar till att förbättra trafikflödet och minska miljöpåverkan.

Tjänst: Markeringssystem för parkering

SWARCO är en ledande tillverkare av högkvalitativa markeringssystem för utomhus- och inomhusbruk, speciellt utformade för att identifiera parkeringsplatser. Dessa system inkluderar linjer som indikerar var fordon behöver parkeras och gränser för körsträckan. För förbättrad säkerhet vid nödsituationer erbjuds även efterglödningsmarkeringssystem som aktiveras av externa ljuskällor och fortsätter att lysa under en viss tid när ljuset är borta.

Ta första steget

Funderar du på om Parkit är rätt partner för er? Kryssa i vilka tjänster du är intresserad av i formuläret nedan så hör vi av oss!

Parkit förklarar CTA
Tillbaka