Parkit förklarar: ChargeFinder

ChargeFinder är en webbaserad tjänst samt app som visar förare av elbilar och laddningsbara fordon information om var man kan hitta laddstolpar via kartor. 

I tjänsten kan användare även se laddpriser, tillgänglighet i realtid och få information om hur man startar laddning.

Vad är ChargeFinder?

Med ChargeFinder får förare av elbilar och laddningsbara fordon information om vilka laddplatser som är tillgängliga i realtid. Status hämtas från olika operatörer och nätverk för att säkerställa hög tillförlitlighet. ChargeFinder adderar löpande nya stationer och nätverk med live-status och har som ambition att alla laddare som är uppkopplade ska finnas med.

ChargeFinder finns i ett flertal europeiska länder som Sverige, Norge, Finland, Danmark, Lettland, Estland, Polen, England, Irland, Holland, Tyskland, Frankrike, Tjeckien, Slovakien, Österrike, Schweiz, Italien, Spanien, Portugal, Slovenien och Kroatien. 

Tjänst: Laddkarta

På ChargeFinders sida presenteras en omfattande lista med viktig information för varje laddplats. Här kan man se laddhastighet, laddartyp, antal uttag, prissättning samt vilken operatör som förvaltar stationen. Dessutom inkluderas andra relevanta platsdetaljer.

Med funktionen ”Faciliteter i närheten” är det enkelt att få överblick över vad som finns tillgängligt i området runt laddplatsen. Genom att klicka på denna funktion kan man få information om närliggande bekvämligheter. För att underlätta letandet efter laddare i området erbjuder ChargeFinder även en lista över de närmaste laddstationerna baserat på din aktuella plats eller vald station. 

För ytterligare detaljer och specifik platsinformation kan användare klicka på adressen för att öppna en länk till Google. Detta ger möjligheten att utforska platsen närmare och få tillgång till eventuella bilder eller ytterligare detaljer om området.

Tjänst: Ruttplanerare

Med ChargeFinder kan föreare planera in laddstopp under resan genom att ange vilka städer eller platser man planerar att besöka. ChargeFinder kommer då att beräkna den optimala rutten baserat på val och preferenser. 

På kartan kommer snabbladdare längs rutten att markeras, och avståndet till varje laddare visas tydligt i listvyn. Med en överblick kan man se om en laddare är tillgänglig eller upptagen för att underlätta planeringen och undvika onödiga köer.

Tjänst: Se lediga laddplatser

Genom att hämta status direkt från olika operatörer och nätverk säkerställer ChargeFinder att användare får relevant information om laddplatser. Här visas en överblick över antalet lediga, upptagna eller ur-funktion-varande laddare. Användare kan även få detaljerad information om pris och tillgänglighet för varje specifik laddare. 

Tjänst: Se laddhastighet på kartan

Destinationsladdare tenderar att erbjuda en effekt från 3 kW till 22 kW. För att göra det enkelt att identifiera dem på kartan, används olika nyanser av orange ikoner. 

En ljus orange ikon indikerar vanligtvis en effekt på 3-7 kW, medan den mörkaste nyansen av orange representerar en effekt på 22 kW. Bland snabbladdare är 50 kW den vanligaste effektnivån och de markeras på kartan med en mörkblå ikon. Supersnabba laddare, även kända som HPC (High Power Charger), levererar effekter från 100 kW upp till 350 kW. Laddare med effekt över 100 kW visas med en lila ikon på laddkartan. 

För Tesla Superchargers och Ionity laddstationer används specifika ikoner på kartan för att tydligt visualisera nätverken och underlätta navigeringen för användarna.

Tjänst: Karta för specifika städer

Specifika stadssidor ger en bra överblick av laddplatser i en viss stad. Stadssidor finns för både större och mindre städer. För större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö visas mer utförlig information. 

Användare kan även dela en länk till en stadssida med vänner och i sociala medier, och man kan även lägga till en länk till sidan från sin egen webbplats.

ChargeFinder finns tillgänglig i ett flertal europeiska länder. 

Tjänst: Webb samt app

ChargeFinder är tillgänglig via www.chargefinder.com samt som app, tillgänglig via Google Play och AppStore.

Ta första steget

Funderar du på om Parkit är rätt partner för er? Kryssa i vilka tjänster du är intresserad av i formuläret nedan så hör vi av oss!

Parkit förklarar CTA
Tillbaka